Scroll to top

Alles op Zijn tijd


Jolanda - oktober 2, 2020 - 0 comments

Alles op Zijn tijd.

Deze wijze woorden zijn opgeschreven door Koning Salomo de zoon van David:
Voor alles bestaat een bepaalde tijd. Een tijd om te worden geboren en een tijd om te sterven, een tijd om te planten en een tijd om te oogsten. Pred. 3:1,2

Als ik nu terug kijk in mijn eigen leven en een volgende fase in mag gaan, omdat ik oma word.  Concludeer ik ook: DE TIJD GAAT HARD.

Als je bewust word van de tijd door dat je stil gezet word bij een geboorte of sterfgeval dan zal je geraakt worden je voelt de grond onder je schudden. Het fundament waar je op gebouwd staat zal aangeven of je stevig bent geworteld door het geloof of dat je heen en weer gaat door twijfel, angst afleiding, verleidingen en ontmoediging.
Wat geloof jij? Waar vul je de uren mee? Door de druk van het dagelijks leven lees je het Woord van God de Waarheid onregelmatig of helemaal niet.

Zo werd ik ook geraakt in mijn leven door de geboorte van mijn eerste zoon: bewust geworden door zo”n wonder. Vanaf die tijd nu 27 jaar geleden kreeg ik de behoefte om God te leren kennen, Hem willen aanbidden, bedanken Hem zoeken. Door de relatie die ontstaat word het zo belangrijk en maak je er tijd voor.

Daardoor word er gezaaid in je hart en zal het gaan wortelen. Het fundament zal steviger worden, waar je op bouwt en in moeilijke omstandigheden komt er een rust en vrede die niet met je verstand is te begrijpen.

Jezus leerde en wandelde op aarde Hij wist zijn doel Zijn missie. Hij besteedde zijn tijd om eerst dichtbij God te zijn uit die ontmoeting kreeg hij de kracht en de liefde om te genezen, bevrijden en te onderwijzen. Zo vertelden Hij een verhaal van een boer een gelijkenis, zodat wij het beter kunnen begrijpen. De boer zaaide het graan en het valt of wel of niet op de goede grond. Zo is ons hart ook of je gelooft het woord (het zaad) of je gelooft het niet.
Zo ook het zaad valt in grond en het schiet geen wortel, omdat door de zon de aarde te droog is. Hierbij is je hart even geraakt door wat je hoort van God, maar als er moeilijkheden op je pad komen kan je het geloof in God afwijzen.
Zo kan het zaad komen in grond en opkomen samen met onkruid. Je bent opgegroeid om  uit de bijbel te lezen, maar het kan door verleidingen of verkeerde gewoontes niet meer belangrijk worden  het geloof.
Zo is er zaad dat vrucht geeft. Het Woord van God gaat groeien in je hart je gaat er tijd voor nemen het gaat voor je leven je krijgt een relatie met God.

Samen met andere moeders nemen  we elke week tijd  om te bidden voor onze kinderen. De teksten uit de bijbel worden hardop gelezen. Door elke keer dezelfde teksten jaar in jaar uit te bidden krijgen we raad en praktische lessen, omdat God veel van ons houd wil Hij graag het beste voor ons. We willen deze tijd niet meer missen en nu na 14 jaar nog steeds samen bidden zijn we dankbaar dat we de tijd hebben gekregen van God.